24
Enguany des de Ceret, el diumenge 24 de novembre, vàrem viure l’acte final del Certamen de Composició Sardanista Premi Manel Saderra Puigferrer. Els companys del Foment de la Sardana de Ceret varen preparar una diada completa amb audició de sardanes al matí i també la inauguració de la “Font de la Sardana” a la plaça Picasso. Com podeu veure a la foto, es tracta de tot un monument a la sardana i a la Pau al món que juga amb l’aigua corrent. És una creació dels artistes Juliette Brigand i Jacques Damville.

Al migdia, a la sala de plens de l’Ajuntament de Ceret, signatura protocol·lària de la renovació del Conveni entre els Ajuntaments i els Foments de les dues poblacions per organitzar les properes dues edicions dels Premis dels anys 2013/2014.

A les 5 de la tarda, al cinema “Le Céretan” concert amb la cobla Mil·lenària per escoltar les 5 sardanes finalistes de la convocatòria d’enguany i viure les votacions del públic, per atorgar el premi popular i del jurat per adjudicar els 5 premis a repartir. Després d’una molt bona feina de la cobla de Perpinyà i de les deliberacions del Jurat format pel Sr. Lionel Berbain,Sr. Joan Gibert, Sr. Jordi Molina i el Sr. Agustí Coma Alabert, es va fer públic el veredicte següent:

 - Primer Premi, dotat amb 2.000 €, per la sardana “Una nit d’estiu, un àngel va passar” de Vicens Galdric (Rosselló)
 - Segon Premi, dotat amb 1.500 €, per la sardana “Moments màgics” de Lluís Alcalà Baquès (Barcelona)
 - Tercer Premi, dotat amb 1.000 €, per la sardana “Ceret, entorn Picassià” de l’Antoni Serra Uribe (Barcelona)
 - Quart Premi, dotat amb 500 €, per la sardana “Ceret i els grans artistes” de Jordi Moraleda (Barcelona)
 - Cinquè Premi, dotat amb 400 €, per la sardana “Aura d’abril” de Jaume Cristau (Figueres)
 - Premi Popular: Sardana “Moments màgics” de Lluís Alcalà
Actions: E-mail | Permalink |