Colla Exhortació

L'inici de la Colla Exhortació és encara molt present, van començar a ballar l'any 1991 com a colla gran.

La colla la formaven pares de balladors els quals els entrenadors dels nanos els van animar a formar una colla nova. La raó era evident: ja que feien igualment el trajecte per anar a veure la mainada doncs aprofitar i ballar tota la colla. I així ho van fer.

Tot va començar a una castanyada que celebraven a les escoles de Mata on en Xavi Figueras, en D'ara i en Joan Álamo els van fer decidir i van començar a assajar pels volts del novembre del 90.

El record del primer concurs l'Exhortació també el té molt fresc... Era a Sant Jaume de Llierca, el juny del 91. Com que els feia vergonya canviar-se davant d'altra gent es van canviar al mig d'un camp de blat. No expliquen el mateix quan es tracta d'anècdotes més recents, com per exemple a un concurs a Amposta que es van canviar davant les càmeres d'una sucursal bancària, dins d'un caixer automàtic... I és que després dels batis de l'entrenedor ja n'eren experts i van passar de ser colla gran a colla veterana anant a competició de Bàsic d'Honor on quedaven 4ts de la General.

La història de l'Exhortació també és més enllà dels concursos. Sobretot gaudien les cloendes, celebració de final de temporada de les colles, on cada colla feia una representació, ells cada any se les treballaven més i més.

I és que de l'Exhortació n'ha plegat gent, n'ha començat de nova però sempre s'han mantingut. I això no vol dir que no busquin més persones per ballar...