Guardó

GUARDÓ PREMIS

CERET-BANYOLES


Aquesta escultura de 29cmx19cmx8cm feta per encàrrec del Foment, ha estat pensada per transmetre i simbolitzar la ciutat de Banyoles i la sardana.

En funció de com es col·loqui (vertical/ horitzontal) pot tenir diferents lectures:

- B de Banyoles
- Les voltes de la Plaça Major
- La competició de Cobles (CO-CO)
- Dues gotes d’aigua de l’estany

L’escultura és de fusta i terracota policromada. No està pensada per fer-ne còpies, cada peça que s’entregui serà original.


Jordi Bosch Barraca
Setembre 2016

32è Certamen musical Ceret-Banyoles

                            


FESTA DE LA MÚSICA PER A COBLA

Dilluns 24 d’octubre a 2/4 de 12 del matí

Pavelló de La Draga – Banyoles

Des de l’any 1972, el dilluns de la Festa de Sant Martirià, té lloc aquest concert de música per a cobla que amb la participació de tres importants cobles ens ha ofert, al llarg dels anys, el millor repertori de les obres simfòniques escrites per a la cobla.

Enguany podrem escoltar les dues obres d’encàrrec de la 32ª edició dels Premis Ceret-Banyoles. Ho faran possible les Cobles Ciutat de Girona, La Principal de La Bisbal i Selvatana i enguany comptarem també amb la Jove Orquestra de Banyoles de l’Escola Municipal de Música.

Per a més informació al web www.elfoment.cat o a informacio@elfoment.cat

ESTEVE PALET MIR

Fill d’una família de músics, rep els seus primers estudis musicals de la mà del seu pare, fins que als set anys entra a l’Escola Municipal de Música de Banyoles. Posteriorment accedeix al Conservatori Isaac Albéniz de Girona, on estudia harmonia, contrapunt, fuga i composició amb Miquel Sunyer, piano amb Mª Àngels Alabert i flauta de bec amb Francesc Xavier Delgado. Més endavant continua els seus estudis al Conservatori Superior de Música del Liceu, on es gradua amb els títols superiors de solfeig, piano i composició sota el mestratge de Stanislav i Irina Potxekine (piano) i Benet Casablancas (composició).

Ha participat activament en diferents cursos de perfeccionament, on ha tingut l’oportunitat de conèixer i rebre consells de reconeguts músics com: El quartet Arditi, Jonathan Harvey, Luis de Pablo, Kaija Saariaho, Friedrich Cerha, Joan Albert Amargós, Hèctor Parra i Ramón Humet entre d’altres.

Com a compositor ha escrit per a tot tipus d’agrupacions des de piano sol, peces corals, orquestra simfònica i diferents grups de cambra.

Destacaríem les següents:
“Eclipsi” (orquestra simfònica) Premi “Joaquim Rodrigo” en els premis “Villa de Madrid 2007”.
“Hacia el caer de la noche...” (sextet) Premi “Francisco Guerrero Marín” en el “Premio Jóvenes Compositores-Fundación Autor 2007”.
“Protesta!” (cinc cançons per a mezzo i piano) 1er. Premi en el “1r. Concurs de composició vocal Amics del Liceu 2006”

En el camp de la música per a cobla, destaquen:
“Rapsòdia per a piano, cobla i percussió” premi “Manel Saderra i Puigferrer en el 20è Certàmen Ceret-Banyoles 2004.
“Als Juncans” (sardana) 2n premi en el 21è Certàmen Ceret-Banyoles 2005.
“El Puigmal” (sardana) 3r premi en el 25è Certàmen Ceret-Banyoles 2009.
Va ser compositor en residència la temporada 2007/08 del cicle “JIC” (joves intèrprets catalans) organitzat per “La porta Clàssica” al’Auditori de Barcelona.
Actualment combina l’activitat com a compositor amb la pedagògica a l’Escola Municipal de Música de Banyoles.

JOSEP COLL FERRANDO

Compositor i instrumentista de tenora i clarinet. En una familia envoltada de música no és d’estranyar que en Josep Coll, ja de ben petit, es dediqués als estudis musicals i sorgís en ell aquesta afició. El seu pare, Ramon Coll, és instrumentista de tible i clarinet, i la seva mare, Empar Ferrando, canta i toca el piano.

Ha cursat estudis musicals amb Mª Àngels Alabert (harmonia, contrapunt i fuga), estudis de composició amb Xavier Boliart, estudis de tenora amb Josep Gispert i de clarinet amb Lluís Turet i J. Devesa. L’any 1996 guanya la beca de la Fundació Josep Mª Bernat. Amb només 7 anys debuta com a tenorista a la cobla de l’Escola Conrad Saló de La Bisbal, on roman fins l’any 1990 en que passa a formar part de la cobla Unió de Cassà. Entre el 1992 i 1997 forma part de la cobla Foment de la Sardana, on toca juntament amb el seu pare. Del 1997 al 2001 forma part de la cobla Flama de Farners i actualment, des del 2001, és el primer tenora de la cobla Ciutat de Girona.

És autor de diverses sardanes i també algunes obres per a cobla:”Aires populars” per a cobla i percussió (1998) i “Concertino per a tenora i cobla” (2003). Les seves sardanes han tingut sovint una granacceptació del públic i de la crítica.

Per això és llarga la seva relació de sardanes guardonades:
Premi popular concurs “Sa Palomera” de Blanes amb “Foixà” (1999)
Premi popular al “COCO” ronda d’estrenes de Banyoles amb “Les nimfes del llac” (2002)
1r Premi concurs Francesc Basil de Figueres amb “El codolar” (2003)
Premi popular al “COCO” ronda d’estrenes de Banyoles amb “La goja de l’estany” (2003)
1r Premi concurs Pere Fontàs d’Amer amb “Sant Martí d’Empúries” (2004)
Premi popular al “COCO” ronda d’estrenes de Banyoles “Banyolina” (2005)
Premi Sardana de l’Any i Premi Federació 2008 amb “Al mestre Puigferrer”
Premi Sardana de l’Any 2010 amb “L’encís del Ripollès”
Accèssit Sardana de l’Any 2011 amb “Sa Pauma”