13
PREMIS CERET-BANYOLES

El diumenge 13 de novembre de 2011, a Ceret, varem tenir la Festa del 27è Premi de Composició que des de l’any 1985 convoquen els Foments de les dues poblacions. Aquesta experiència, la única transfronterera que coneixem, tindrà continuïtat ja que els alcaldes de Banyoles i de Ceret junt amb els Presidents dels Foments, varen signar el document de renovació del conveni per dues edicions més: la d’enguany per sardanes a Ceret i la del proper any, a Banyoles amb concurs per a joves compositors (fins a 40 anys) i obra d’encàrrec a Albert Guinovart en homenatge al compositor gironí Xavier Montsalvatge en el centenari del seu naixement.

El concert amb les 5 sardanes finalistes va tenir lloc al Teatre la Unió de Ceret, la tarda del dia 13, amb la participació de la cobla Mil·lenària.

El veredicte del Jurat fou el següent:

 - 1r premi: “ROSA DE TARDOR” sardana de Jaume Cristau que també va obtenir el premi popular per votació del públic assistent.
 - 2n premi: “SOLIXENT” sardana d’Antoni Serra Oribe.
 - 3r premi: “CANT DE DOLOR” sardana de Francesc Teixidor Ponce.
 - 4t premi: “PIRATES A L’HORITZÓ” sardana de Marc Mas Bosch.
 - 5è premi: “LES BARBES DE SANT ONOFRE” sardana de Joan Vila Safont.

Cal destacar la continuïtat d’aquesta convocatòria iniciada a Ceret l’any 1985 i que, en les 27 edicions celebrades, han estrenat i premiat més de 75 sardanes i més de 50 obres per a cobla havent repartit prop de 200.000 euros en premis als autors guardonats. 

Durant aquests anys han passat diferents persones per les alcaldies de les dues poblacions però sempre, tots els alcaldes s’han identificat amb l’esperit que van manifestar en la primera edició per enfortir els lligans culturals que des de fa molts anys es venen establint entre banyolins i ceretans.

Per molts anys!
Actions: E-mail | Permalink |