04
L’APLEC PER LA LLIBERTAT

El 30 de juny va tenir lloc el 66è Aplec de la sardana. I com tots sabeu, va ser un aplec molt especial. El CDR i l'ANC del Pla de l'Estany van engrescar a El Foment per tornar a organitzar una sardana al voltant de l'estany, 20 anys després de l'emotiu homenatge als mestres Manel Saderra i Martirià Font. Tots junts vam assumir el repte i amb la col·laboració dels diferents col·lectius de la ciutat i de la comarca i amb l'ajuda de més de 200 voluntaris vàrem tornar a encerclar l'estany.

L'Aplec va començar a les 4 de la tarda amb les cobles Contemporània, Mil·lenària i Principal de Porqueres. A la mateixa hora començava la tretzena trobada de puntaires i entre puntes de coixí i sardanes l'aplec es va anar omplint de gent. Persones vingudes d'arreu de Catalunya per reclamar llibertat i que gairebé van fer petit l'emplaçament.

En acabar les sardanes de la tarda, tothom es va anar distribuint als diferents trams que hi havia marcats al voltant de l'estany, i la cobla Contemporània va pujar a la barca Tirona perquè tothom la pogués veure. A les 8 del vespre més de 12000 persones ens vam agafar de les mans i vam ballar Somni de Manel Saderra i Vent d'Octubre, la sardana que Paco Viciana va compondre especialment per l'ocasió.

Vestits amb camisetes grogues vam ballar per reclamar la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats, que es respectés el mandat de l'1 d'octubre i que es fes efectiva la República Catalana per construir una democràcia real més justa, igualitària i solidària.

Després de tantes emocions calia recuperar forces. Per això al recinte de l'Aplec vam coure gairebé mil botifarres que pràcticament varen volar. Seguidament vam continuar amb l'Aplec de nit que va acabar amb el Sardaxou de la cobla Contemporània.

Va ser una jornada molt emotiva per reclamar la llibertat dels presos polítics i que es fes efectiva la República Catalana, on el poble hi va ser i no va fallar.

Jesús Güell

Actions: E-mail | Permalink |