22
28é PREMI CERET-BANYOLES

Reconeixement al President del Foment de Ceret: JOSEP VIDALOU

A La “Festa de la Música per a Cobla” del dilluns de Sant Martirià es va fer la lectura del veredicte i l’entrega de guardons del Premi Ceret-Banyoles 2012. A l’acta del Jurat que va llegir la secretaria Mercè Planas queda reflectit que la resposta dels autors joves (de menys de 40 anys), a qui anava adreçada la convocatòria d’aquest any, no va tenir la resposta que esperàvem.

Només es va rebre una obra “ÉS QUAN DORMO QUE HI VEIG CLAR” amb el lema “mai diguis mai” que, una vegada analitzada pels membres del Jurat format per Esteve Palet, Marcel Sabaté, Jesús Santaliestra i Roland Besson sota la presidència de Jordi Molina, varen decidir declarar desert el Premi Manel Saderra i Puigferrer però, en atenció a l’edat del concursant (23 anys) i als mèrits de l’obra presentada, concedir-li una menció especial amb una dotació de 800 €. Oberta la plica, el seu autor resultà ser el sr. Xavier González Ranchal de Blanes.

Marcel Sabatè i Esteve Palet, membres del Jurat,rebent un obsequi. Foto: M.Planas

A la vista d’aquest resultat, ens caldrà fer una amplia reflexió per decidir com enfocar la propera edició dels Premis a convocar des de Banyoles el proper 2014.

Una vegada entregats els guardons, tant al jove premiat com també al compositor Albert Guinovart, autor de l’obra d’encàrrec del 28é Premi Ceret-Banyoles, varem poder escoltar-ne l’estrena que amb el títol “Un món salvatge” el mestre Guinovart va composar per homenatjar a Xavier Montsalvatge amb motiu del centenari del seu naixement. Una obra per a cobla i percussió, amb tres temps, que va ser molt ben acollida pel públic i que ens va demostrar, un cop més, com domina la cobla aquest prolífic i prestigiós compositor de casa nostra.

I també la Junta del Foment de Banyoles va voler aprofitar l’avinentesa per fer un reconeixement que teníem pendent des de feia molts anys al President del Foment de Ceret, al bo amic en Josep Vidalou. En Josep està al capdavant del Foment de Ceret des de fa més de 50 anys (aviat està dit!) i ell, junt amb una bona colla de ceretans que l’han ajudat, ha tingut la responsabilitat i la feina d’aixecar i mantenir el caliu per les manifestacions de cultura catalana al nord de Catalunya, a les terres del Vallespir. I allà aquest esforç té encara més mèrit que aquí. Va rebre diferents obsequis de l’alcalde de Banyoles i del nostre president. Més tard en una trobada amb la Junta del Foment de Banyoles va rebre també l’escut d’or del Foment.

En Josep Vidalou amb l’escut d’or del Foment que va rebre de mans del president Joan Lleal i d’en Joan Parnau.Foto: Mercè Planas

Actions: E-mail | Permalink |