01
BALLANT (I DINANT) SOTA LA PLUJA - CRÒNICA DE L’APLEC

Com cada any, al primer diumenge de Juliol va arribar l'aplec de la sardana i, puntuals com cada any, també van arribar les primeres pluges, i gairebé les úniques, del mes de Juliol. Aquest és un punt del programa que malgrat els ajustos que s'han hagut de fer en les darreres edicions, mirem de mantenir, costi el que costi.

Això sí, per fer-ho variat, hi ha anys que ho programem pel matí a primera hora, per donar emoció al Firaplec i a la trobada de puntaires i patchwork. D'altres anys ho deixem pel final de la tarda, perquè es balli Baixant de la Font del Gat a corre-cuita. I aquest any, com que als sardanistes ens agrada el risc i les pujades d'adrenalina, ho vam deixar per l'hora de dinar, just després de L'exhibició de l'Esbart Infantil.

A veure a quants aplecs trobaríeu que en poc menys d'una hora serveixin un dinar de germanor a més de dues centes persones, postres i cafè inclosos. I que me'n dieu de poder assaborir una fideuà exquisida, ben entaulats al costat de l'estany, i sota un paraigua? I el cafè concert, on tothom tenia les orelles per la cobla i els ulls pendents del cel. Renoi quina concentració que hi havia. Però no em negareu que va ser emocionant. És que això no té preu!

De cares a l'any que ve ja tenim rumiades algunes novetats: al concurs de puntes de coixí i patchwork els proposarem que facin un barret i un paraigües. A més de la sardana del novato, també farem la sardana mis samarreta mullada. I en comptes d'una trobada de Vespas farem una trobada de caiacs. I el més impressionant de tot serà que es tocaran totes les sardanes que hi hagi al programa!

Ja ho veieu. Si us agraden les emocions fortes, veniu a l'Aplec! Segur que serà increïble! (Si no plou... I si plou, també!)


Actions: E-mail | Permalink |