07
La primera novetat de l’Aplec ja es veia només d’arribar als desmais: el cadafal dels músics no tenia el sostre de lona. Com que l’any passat no ens va ploure, algú devia pensar que no faria falta, però no comptava que aquest cop la pluja seria de sol i de calor. Sí, aquest any es va celebrar 63è Aplec de la Sardana el dia més calorós de tota la història de Banyoles. Per la tele van dir que havíem arribat a 43ºC!

Al matí el van inaugurar els Esperxats de l’Estany amb un pilar. Seguidament hi va haver la trobada de puntaires, l’exhibició de petanca, el firaplec i les sardanes de 7 tirades. Passat el migdia es va celebrar el dinar popular, seguit del ja tradicional cafè-concert.

Malgrat la calor asfixiant i que queia foc del cel, la gent no marxava i van començar les sardanes de 10 tirades. La temperatura no baixava de cap manera. Van venir els Gegants de Banyoles, que es veu que havien sortit a prendre una mica l’aire. Aquella tarda tot bullia, però de cop, al costat de l’estanyol van aparèixer unes enormes i misterioses flors vermelloses.

En una de les darreres sardanes es va dur a terme un petit projecte col·lectiu, i la mainada de la colla N.I.N.S. i els seus pares, situats al centre d’una gran rotllana, van agrupar-se tot representant la silueta d’una parella de sardanistes.

Finalment, i ja van tres anys seguits que s’acaba l’Aplec sense pluja, es va ballar “Baixant de la font del Gat” i va actuar l’Esbart Fontcoberta. Ja ho veieu, aquest any l’Aplec ha sigut de rècord!
Actions: E-mail | Permalink |