26
Hem viscut unes Festes de Sant Martrià els dies 24-25 i 26 d’octubre amb novetats que ens agradarà comentar. El dissabte i el diumenge amb molt bon temps i actes multitudinaris i el dilluns amb pluja bona part del dia però que només va espatllar les sardanes de la tarda.

En primer lloc destacar que el dissabte al matí, al nostre local, es va fer l’acta d’entrega per part de l’Ajuntament al Foment del piano que utilitzava el mestre Manel Saderra per compondre les seves sardanes. A part de la signatura del conveni i els parlaments de l’Alcalde i el President del Foment, vàrem comptar amb la cobla La Principal de La Bisbal que va interpretar la sardana “Júlia” i una parella de l’Esbart Fontcoberta en va ballar una coreografia. Tot seguit es va obrir una placa que bateja la sala gran del Foment com a “Sala Manel Saderra Puigferrer”.A la tarda, a part del COCO “jove” de la Plaça amb les cobles Mil·lenària, Flama de Farners, Bisbal Jove i La Principal de Cassà, al Pavelló de La Draga tingué lloc el “COR” la Competència d’Orquestres amb La Principal de la Bisbal, Selvatana i Montgrins. Era un repte per nosaltres assumir una tercera orquestra i el cert és que va anar molt bé: Ple absolut al Pavelló amb la gent gaudint i aplaudint dempeus, al final, amb la interpretació d’ “El cant de la senyera” de forma conjunta les tres orquestres i els dotze cantants.

A la nit, les tres orquestres oferiren un recital de ballables, alguns actuant de manera conjunta dues orquestres, i amb la participació de bastants balladors.

El diumenge al matí el Concurs de Colles Sardanistes amb 29 colles que va omplir la Plaça Major de públic i balladors de colles que, al final, feren 3 grans rotllanes al voltant de la plaça per ballar la sardana de Germanor. A la tarda, el concert a la Llar del Jubilat, a càrrec de la cobla Selvatana, es va haver de celebrar a l’aire lliure, ja que la nombrosa assistència no cabia dins el Casal.

El COCO “gran” la Competència de Cobles amb La Principal de La Bisbal, Selvatana, Montgrins i Ciutat de Girona, va omplir la plaça tota la tarda fins a la sardana estereofònica SOMNI dirigida enguany pel mestre-compositor Esteve Molero amb l’apagada de llums i encesa de bengales: Molt emocionant!!!

El dilluns, al concert “Festa de la Música per a Cobla”, vàrem tenir l’estrena de dues sardanes: “Del Gorbeia al Canigó” de l’Agustí Coma Alabert, dedicada als Premis Ceret-Banyoles i “Plenitud”, d’en Josep Farràs i Jordi Feliu, inspirada en l’himne de la Llar del Jubilat de Banyoles i que va ser molt ben rebuda per la nombrosa representació de membres del Casal.

A destacar que enguany hem posat en marxa la venda de les entrades per Internet. Malgrat alguna queixa de molt pocs usuaris que tenien dificultats per fer-ho, podem concloure que va ser un èxit i que facilita molt als forasters poder fer la compra i escollir el seient.Actions: E-mail | Permalink |