24
32 CERTAMEN MUSICAL DE COMPOSICIÓ PER A COBLA PREMIS CERET-BANYOLES 2016

Enguany tocava a Banyoles organitzar la 32à edició dels Premis i ho vàrem fer escollint l'opció que hem emprat en les darreres edicions: Encàrrecs a dos compositors.

Els escollits van ser:

Esteve Palet Mir de Banyoles i Josep Coll Ferrando de Fortià. El tema d'inspiració va ser l'estany de Banyoles i les obres que ens varen presentar van ser: En Josep va compondre una sardana molt emotiva amb el títol "De l'estany a La Draga" amb la que ens volia transmetre les emocions que ha sentit passejant per aquests indrets. L'Esteve va compondre una obra simfònica per a cobla, orquestra de corda, narrador i timbales amb el títol "Miratges de l'estany", inspirada en diversos poemes de diferents autors sobre diferents motius tradicionals que queden ben identificats amb l'enunciat dels sis moviments que té la composició: Oda, La Puda, Les Estunes, L'avi timoner, Morgat, Morgat i Estany de tardor.

La seva estrena al concert "Festa de la Música per a Cobla" del dilluns 24 d'octubre va ser molt ben acollida. Si la sardana d'en Josep va agradar, l'obra de l'Esteve va ser llargament aplaudida d'una manera espontània i entusiasta per tots els assistents. La cobla Principal de La Bisbal i la Jove Orquestra de Banyoles de l'EMM, dirigits per Càndid Rodríguez, la van interpretar d'una manera molt digne i amb l'excel·lent actuació d'en Miquel Torrent com a narrador, van aconseguir la sincera adhesió dels assistents.

           

    Esteve Palet Mir (Banyoles 1981)          Josep Coll i Ferrando (Foixà 1976)


Actions: E-mail | Permalink |