02
L’1 de juliol passat es va celebrar el 65è Aplec de la sardana i, lluny de jubilar-se, s’ha transformat per seguir endavant amb energies renovades.

Per això li vam donar la volta, i en comptes d’un diumenge, va ser un dissabte, i en lloc de matí i tarda, va ser un aplec de tarda i nit. Però tenint molt present els orígens, vam voler recuperar el cartell del 6è Aplec, on hi sortien unes granotes ballant una sardana en plena nit sobre els nenúfars de l’estany... Ja llavors començaven a marcar-nos el camí que havíem de seguir.

La ubicació també va canviar i, per acostar-se una mica més a la gent, l’Aplec va deixar el paratge dels desmais per situar-se entre les pesqueres Santa Rosa i la d’en Malagelada. Això va permetre tenir una bona il·luminació nocturna, però també que tots gaudíssim de les sardanes contemplant les aigües del nostre estany, que fins ara els joncs dels desmais ens amagaven.

Com aperitiu de l’Aplec, el divendres anterior al mateix lloc hi havia programat el concert ‘La Selvatana aixeca el teló!’, però les fortes pluges de la tarda van obligar a suspendre’l per la setmana següent.

El dissabte tampoc pintava massa bé. Vam estar mig matí discutint on havíem de posar les lones per pluja que al final no vam muntar. Els més agosarats tenien clar que el temps aguantaria. I si bé és cert que a la tarda van caure quatre gotes que van fer anar de bòlit les puntaires, quan va ser l’hora de començar tots érem allà i va el sol va sortir.

Al voltant de les 9 hi va fer una petita pausa per sopar i tots vam agafar forces amb la botifarrada popular que vam organitzar. Després d’un altre petit ensurt en forma de ruixat, l’Aplec es va reprendre fins als volts de la mitjanit, quan sota la llum de la lluna tots vam ballar ‘Baixant de la Font del Gat’, que ressonà per tots els racons de l’estany com a comiat fins al pròxim Aplec.

  

Actions: E-mail | Permalink |