30

SASSARI (SARDENYA)

Convidats per l’Ajuntament de Sassari i com a representants de la cultura catalana, l’Esbart Fontcoberta va participar del actes de la tradicional “Cavalcata Sarda”, que aplega grups de totes les regions de Sardenya que llueixen una gran riquesa de vestuari durant la cavalcada. Són tres dies complets d’actes relacionats amb la cultura sarda, dintre els quals vam poder gaudir de l’espectacle de la recuperació de tradicions que s’havien perdut.
El primer dia varem participar com a grup convidat, en un indret que hi havia un monument històric que s’havia recuperat. Allà vam ballar un fragment de “Gitanes”.
El segon dia vam poder lluir tot el repertori amb música en viu, acompanyats pel grup de música tradicional La Criatura Verda. En un escenari immens i durant gairebé tota la tarda, van passar-hi els grups de diverses parts de Sardenya a ballar o cantar les danses i cançons tradicionals. Va ser un espectacle magnífic.
I el tercer dia i potser també el més important en quan a participació de grups i de públic assistent, va començar amb pluja que ens va acompanyar tot el dia. Tot i així i sota el paraigües, l’Esbart “Fontcoberta” va participar de la desfilada fent una petita demostració de ball davant la tribuna d’autoritats, la qual cosa va ser molt aplaudida pel nombrós públic que protegint-se amb paraigües, presenciava la desfilada.

FESTIVAL FOLKLÒRIC

El dia 7 de juliol es va celebrat el XVII Festival Folklòric amb la participació de dos grups d’una gran qualitat, per una banda vam comptar amb la presència de la Factoria Mascaró que va sorprendre al públic assistent fent-lo participar a l’espectacle en alguns moments determinats i per l’altra banda, la bellesa i elegància d’un espectacle de danses pròpies de la regió del Caucàs amb el grup Folklòric nacional de la República de Balkaria i l’actuació de l’Esbart “Fontcoberta”. Tot plegat va fer que l’espai de la Muralla s’omplís de molta gent per presenciar i seguir aquest Festival ja arrelat a Banyoles.


ESBART INFANTIL

La secció de l’esbart infantil va participar a la Trobada Infantil que aquest any es feia a Cassà de la Selva i el dia de l’Aplec va posar una nota de color participant de la Festa. Els paratges de l’Estany fan que els nens i nenes puguin lluir el treball que han fet durant el curs.

Actions: E-mail | Permalink |